Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

το δικό μας τραγουδάκι

τελικά μου φαίνεται ότι μόνο κάθε Πέμπτη θα γράφω! Αυτά τα παιδιά είναι τα καλύτερα! Πάντα έχουν κάτι να σου πουν και να σου δώσουν! Κι εγώ επίσης έχω να τους δώσω πολλά γιατί με εμπνέουν και η φαντασία δουλεύει λες και δεν έχει σταματήσει ποτέ!!!
λοιπόν σήμερα, πήγα στην τετάρτη τάξη, αυτή που τους είχα ζητήσει να φτιάξουν ένα δικό τους τραγούδι και μου φέρανε το "αν θεός γινόμουν για λίγο";;; 
τους είπα ότι είναι καιρός να φτιάξουμε ένα δικό μας τραγούδι και ενθουσιάστηκαν!!!
γράψαμε πρώτα κάποιες λέξεις στον πίνακα όπως: σχολείο, παιδί, διάλειμμα, μάθημα, βιβλίο. Μετά τους είπα να βρουν προτάσεις με αυτές τις λέξεις. "κάθε μέρα πάω στο σχολείο", "το πιο ωραίο μάθημα είναι η μουσική". Μετά τους είπα να κάνουν ομοιοκαταληξίες με κάποιες από αυτές τις λέξεις όπως: σχολείο - βιβλίο, χορωδία - μαγεία. Ακούστε τώρα τι όμορφο βγήκε το τραγουδάκι μας!: 

κάθε μέρα που πάω στο σχολείο
έχω μαζί μου και ένα καλό βιβλίο
με τα άλλα τα παιδιά παίζω στο διάλειμμα
αλλά δεν ξεχνάω ποτέ ότι έχω μάθημα

Ρεφρέν
μάθημα, μάθημα, μάθημα, τι ωραίο μάθημα
το πιο ωραίο μάθημα είναι η μουσική

Το υπόλοιπο δεν το θυμάμαι!!! το έγραφα στον πίνακα και δεν θυμήθηκα καθόλου να το γράψω σε χαρτί!!! θα το πάρω την επόμενη φορά από τα παιδιά και θα το ηχογραφήσω κι όλας να σας το βάλω!!!
Στην αρχή το λέγαμε ραπ αλλά βρήκαμε και μελωδία! Πάρα πολύ καλό βγήκε!
και έτσι επιτέλους έμαθαν τα παιδιά πως μπορούν να γράψουν ένα τραγούδι!!!
Πολύ χαίρομαι που έχω τάξεις σαν κι αυτή που μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα!!! έχουμε φτιάξει και οργανάκια και παίξαμε το τραγούδι μας με αυτά! και στην οργανική μου έχουμε φτιάξει όργανα και θα τα χρησιμοποιήσουμε τις απόκριες που θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε αποκριάτικα τραγούδια!
θα σας τα πω άλλη φορά! 
άντε, τα λέμε ξανά και μάλλον θα γράφω και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη!!!