Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

πέρασε μια εβδομάδα σχολείου και ούτε που την κατάλαβα!!! και έλεγα την Δευτέρα πώς θα πάω στο σχολείο και τι θα κάνω και πως θα είναι τα παιδιά και μακάρι να μην ξαναπάω στο σχολείο και να πάω στην Κέρκυρα από τώρα (τι καλά που θα ήταν!!!!) και τέτοια πράγματα σκεφτόμουν, μέχρι που μπήκα στο αμαξάκι μου και ξεκίνησα για το σχολείο της οργανικής που είναι μισή ώρα σε επαρχιακό δρόμο. χάζεψα το πράσινο γύρω γύρω και πήρα δυνάμεις να αντιμετωπίσω τα παιδιά! έλα όμως που τα παιδιά μια χαρά ήσυχα ήταν με όρεξη για μάθημα και αυτοί που ήταν αλλού γι' αλλού ήταν οι δάσκαλοι! να τους μιλάς και να μην απαντάνε! να προσπαθείς να οργανώσεις κάτι και να μην αναλαμβάνει κανείς τίποτα! τελικά δεν ήμουν η μόνη που δεν ήθελα να πάει σχολείο!!! το καλό είναι ότι τις περισσότερες ώρες είσαι με τα παιδιά και αν θες δεν μιλάς σε κανέναν! αυτά τα ολίγα! με πρήζουν λίγο να κάνω κάτι για την γιορτή του καλοκαιριού, αλλά δεν θέλω να κάνω τίποτα γιατί δεν θα έχω βοήθεια από κανέναν και στο κάτω κάτω όλη την ώρα εγώ κάνω! ας κάνει και κανένας άλλος!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βάσω!
    Μην περιμένεις βοήθεια απο βαριεστημένους υπαλλήλους. Κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις για τα παιδιά κι αν δεν το θες μη το κάνεις μέχρι να έχεις όρεξη.
    Τα καλύτερα πράγματα γίνονται με όρεξη και κέφι και τότε έχουν επιτυχία.
    Θυμάμαι ακόμα τη δασκάλα μου της μουσικής που μόνη της μας έβαζε να κάνουμε υπέροχες γιορτές και στο τέλος όλοι την χειροκροτούσαν μαζί μας.
    Δε σου κρύβω οτι κάποιοι τη ζήλευαν κιόλας για την καλή σχέση που είχε μαζί μας καθώς η αγάπη της είχε μεταδωθεί και ύστερα κι εκείνοι προσπαθούσαν για το καλύτερο αφού έβλεπαν οτι είναι δυνατό να μετατρέπεις την εργασία σε χαρά και όχι σε ρουτίνα γεμάτη μικρότητες μεταξύ συναδέλφων.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AnD έχεις απόλυτο δίκιο! πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο γιατί δεν φταίνε τίποτα τα παιδάκια! ελπίζω να γίνω το καλό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους! ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή