Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

αφορμή

με αφορμή ένα σχόλιο που μου άφησε ο αγαπητός evil chef, (τον ευχαριστώ) να πω ότι οι μουσικοί είναι πάρα πολύ ριγμένοι σε σχέση με τους δασκάλους και τις υπόλοιπες ειδικότητες!
το ωράριό μας είναι το ίδιο (24 ώρες την εβδομάδα) αλλά επειδή είναι μονόωρο το μάθημά μας τρέχουμε από δω κι από κει! κι επειδή στην Φθιώτιδα δεν είμαστε πολλοί μουσικοί, αποφάσισαν τα τοπικά αφεντικά μας να μην κάνουμε μουσική στην πρώτη και δευτέρα τάξη (ένα παραθυράκι στην εγκύκλιο) για να πάμε σε ακόμα περισσότερα σχολεία. (η γυμναστική και τα αγγλικά είναι δύωρα μαθήματα). 

όταν πρωτοδιορίστηκα το 2004, με πήγανε στη Ρόδο, σε ένα πολύ καλό σχολείο, σε ένα χωριό τα Μάσσαρη. ήταν ένα πιλοτικό ολοήμερο δηλαδή εκτός από τα μαθήματα που έκαναν όλα τα σχολεία, γινόντουσαν και κάποια άλλα που διαλέγαμε εμείς. και τότε το μάθημα της μουσικής ήταν 2 ώρες στις μεγάλες τάξεις και 1 ώρα στην πρώτη και δευτέρα. (συμπλήρωνα ωράριο μια χαρά) μακάρι τελικά να έμενα εκεί!!! μέσα σε όλα αυτά τα μαθήματα, το καλοκαίρι, στο κλείσημο του σχολείου, ανεβάσαμε δυο θεατρικά και όλοι μας δουλεύαμε τα απογεύματα μαζί με τα παιδιά φτιάχνοντας τα σκινικά και κάνοντας πρόβες!!! ήταν η πρώτη μου χρονιά και έλεγα ότι και την επόμενη στην λαμία θα έβρισκα τα ίδια σχολεία! 

έλα όμως που στη λαμία το μόνο που βρήκα ήταν δασκάλους που τους αρέσαν τα κλαρίνα και το προπό? πέρασα δύο χρόνια στη λαμία και αποφάσισα να πάρω απόσπαση στην κέρκυρα μπας και βρώ ένα σχολείο που να μου αρέσει, και επειδή εκεί πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια. έτσι κι έγινε! βρήκα το τέλειο σχολείο και ο διευθυντής χωρίς να με ξέρει καθόλου, με εμπιστεύτικε και δεν με ρώτησε καν τι θεατρικό είναι αυτό που θες να κάνεις και η δασκάλα της έκτης τάξης με βοήθησε πάρα πολύ και στο τέλος της χρονιάς κάναμε κάτι το μοναδικό! 

δυστυχώς για κάποιους οικογενειακούς λόγους γύρισα πάλι στη λαμία και είμαι εδώ τα τελευταία τρια χρόνια και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα!!! 

κάθε χρόνο σε 4 σχολεία και οι δάσκαλοι είναι στην κοσμάρα τους!
ελπίζω όμως πάντα σε κάτι καλό!!!
ελπίζω φέτος να κάνουμε κάτι!!!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

σχολεία πάνε κι έρχονται...

πολλές οι αλλαγές μέσα σε έναν μήνα!!!
πρώτα ήρθε η απόσπαση! δηλαδή καινούρια σχολεία πιο κοντά στη Λαμία αλλά πάλι σε 4 διαφορετικά! το ένα είναι μέσα στη Λαμία και τα άλλα τρία σε απόσταση 10 λεπτών με το αμάξι!
μια χαρά! τουλάχιστον γλίτωσα τις βενζίνες! πήγα στο ένα την πέμπτη πρώτη μέρα και είμαι ενθουσιασμένη! πολύ καλοί οι δάσκαλοι και τα παιδιά και ο διευθυντής πρόθυμος για όλα! ελπίζω να ανεβάσουμε το καλοκαίρι το θεατρικό μου! την παρασκευή είμαι στο σχολείο της Λαμίας και εκεί τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά! ο διευθυντής είναι καινούριος και προσπαθεί ακόμα να μάθει! οι δάσκαλοι είναι στην κοσμάρα τους και σκέφτονται πότε θα πάνε στο σπίτι τους. να σκεφτείτε ότι το μόνο που μου είπαν ήταν καλημέρα και από που είμαι! τέλος πάντων, τουλάχιστον τα παιδιά είναι καλά! την δευτέρα είμαι πάλι στο καλό σχολείο που θα κάνω το θεατρικό, την τρίτη θα πάω λίγο πιο έξω από την λαμία να δούμε πως θα είναι και την τετάρτη επίσης σε καινούριο!
το άλλο θέμα που γίνεται είναι ότι μετακομίζω και έχω αγχωθεί γιατί σε 5 μέρες πρέπει να έχω φύγει από το σπίτι!!!!!!!! έχω γεμίσει κούτες!!!!
το τρίτο και χειρότερο είναι ότι έμαθα ότι ένας στενός φίλος είναι άρρωστος και όλη η οικογένεια έχει αναστατωθεί! αυτά!
εύχομαι όλοι να είμαστε υγιής και να μην αγχωνόμαστε για τίποτα! να ζούμε όσο πιο όμορφα μπορούμε και να δημιουργούμε έστω κι αν αυτό είναι μικρό, μικρούτσικο! το θέμα είναι να είμαστε ευτυχισμένοι!
φιλιά πολλά...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

μια βδομάδα σχολείο

και ναι, τελείωσε η πρώτη βδομάδα του αγαπημένου σχολείου!!!
όλα στραβά!!!!!
να κανονίσεις πότε θα σχολάσουν τα παιδιά
να ψηφίσεις ποιον θες για υποδιευθυντή
να γνωρίσεις τους καινούριους δασκάλους
να κάνεις εφημερία
να μην έχεις βιβλία
να μην ξέρεις ποιες μέρες θα είσαι σε αυτό το σχολείο και πόσες ώρες
να μην ξέρεις σε ποια σχολεία και σε πόσα θα είσαι
να μην ξέρεις πότε θα έρθουν τα βιβλία
να σου κόβουν λεφτά
και μέσα σε όλα αυτά να έχεις τους συναδέλφους να σου λένε τα διάφορα άσχημα νέα για άλλα κοψίματα επιδομάτων και τα λοιπά και τα λοιπά και οι συνδικαλιστές να μην ακούγονται πουθενά και να πρέπει για άλλη μια φορά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι δυο - τρεις τσαμπουκάδες συνάδελφοι που, από την καλή τους την καρδιά, βοηθάνε όσο μπορούν και οργανώνουν ένα ολόκληρο σχολείο 20 ατόμων και δεν έφτανε μόνο αυτό, να τους βρίζουν κι από πάνω γιατί λένε το δίκιο και οι υπεύθυνοι να τα έχουν παίξει εντελώς και να αποποιούνται κάθε ευθύνη.
Ε - Λ - Ε - Ο - Σ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ θα πηγαίνω στο σχολείο και θα τα βγάζω έξω τα παιδιά να παίζουν. θα κάνω μπέιμπι σίτινγκ
πρέπει να οργανωθούμε δεν πάει άλλο η κατάσταση
και υπάρχει κόσμος που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα
πώς αντέχουν???

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

πρώτη μέρα

σήμερα έκανα αγιασμό στην οργανική μου θέση.
παιδιά, είχε πολύ πλάκα! όλα ήταν έτοιμα και τίποτα δεν ήταν!!!!
ήρθαν τα παιδάκια, ήρθαν και οι γονείς, ήρθαν και οι δάσκαλοι, ήρθαν και οι προύχοντες του χωριού (που μάλλον θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα τους δούμε), ήρθε κι ο παπάς και όλα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε.
χαιρέτησε τα παιδάκια ο διευθυντής, είπε ότι έπρεπε να πει και ήρθε η ώρα να ανακοινώσει ποιοί δάσκαλοι θα πάρουν ποιές τάξεις. 12 τάξεις, 12 δάσκαλοι. 2 γυμνάστριες, 1 αγγλικών, 1 μουσικής. στις ειδικότητες δεν δώσανε πολύ σημασία τα παιδιά. μόλις είπε το όνομά μου ο διευθυντής (παιδιά το λέω και συγκινούμε!!!) όλα τα παιδιά χειροκροτούσαν και φωνάζανε χαρούμενα!!!!!!
δεν το περίμενα με τίποτα!!!!!!
αυτά είναι τα ωραία!!!! να ξέρεις ότι μπορείς να επηρεάσεις θετικά κάποια παιδιά που αύριο θα κυβερνάνε!!!
με συγκίνησαν τα σκασμένα!!!!
και έτσι, παρόλο που δεν έχουμε βιβλία, παρόλο που δεν έχουμε δασκάλους, παρόλο που κάποιοι κάνουν μιάμιση ώρα να φτάσουν στο σχολείο, παρόλο που δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι τον επόμενο μήνα, παρόλο.............
ένα τέτοιο ξεκίνημα σε κάνει να τα ξεχνάς όλα!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

saved by the bell...

όταν ήμουν στο δημοτικό έβλεπα αυτό το αμερικάνικο σήριαλ και σκεφτόμουν γιατί να μην έχω κι εγώ τέτοιους δασκάλους και τέτοιους συμμαθητές! 
τώρα που είμαι μεγάλη (και δασκάλα) εξακολουθώ να βλέπω τέτοιες αμερικανιές και όλα τα μιούζικαλ που έχει βγάλει η disney και πάντα παραπονιέμαι γιατί να μην έχουμε κι εμείς τέτοια σχολεία!!!! 
γιατί η αννούλα μας δεν θέλει τέτοια σχολεία??? την απάντηση την ξέρετε όλοι! δεν χρειάζεται να την πω εγώ!
καλή χρονιά να έχουμε και πάντα τέτοιον καιρό που όλοι προσπαθούμε να ξαναμπούμε στον χειμωνιάτικο ρυθμό (και ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου!) αναλογίζομαι τι έκανα την προηγούμενη χρονιά και σκέφτομαι τί παραπάνω θέλω να κάνω αυτή την χρονιά!
το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουμε τα αμερικάνικα σχολεία! το θέμα είναι τί μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτά τα σχολεία που έχουμε! και είμαι αισιόδοξη και λέω ότι έχουμε καλούς δασκάλους και καλούς διευθυντές (μιας και πολλοί από τους κακούς πήραν σύνταξη) και πολύ αγάπη και υπομονή (μέχρι τα χριστούγεννα υπολογίζω...) και όρεξη. 
ελπίζω όλα να πάνε καλά, να είμαστε όλοι καλά, να κάνουμε υπομονή (και περισσότερo τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την φοιτητική τους ζωή) και όλα θα φτιάξουν σε κανά δυό χρονάκια!!!!
ΦΈΤΟΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΆ....