Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

αφορμή

με αφορμή ένα σχόλιο που μου άφησε ο αγαπητός evil chef, (τον ευχαριστώ) να πω ότι οι μουσικοί είναι πάρα πολύ ριγμένοι σε σχέση με τους δασκάλους και τις υπόλοιπες ειδικότητες!
το ωράριό μας είναι το ίδιο (24 ώρες την εβδομάδα) αλλά επειδή είναι μονόωρο το μάθημά μας τρέχουμε από δω κι από κει! κι επειδή στην Φθιώτιδα δεν είμαστε πολλοί μουσικοί, αποφάσισαν τα τοπικά αφεντικά μας να μην κάνουμε μουσική στην πρώτη και δευτέρα τάξη (ένα παραθυράκι στην εγκύκλιο) για να πάμε σε ακόμα περισσότερα σχολεία. (η γυμναστική και τα αγγλικά είναι δύωρα μαθήματα). 

όταν πρωτοδιορίστηκα το 2004, με πήγανε στη Ρόδο, σε ένα πολύ καλό σχολείο, σε ένα χωριό τα Μάσσαρη. ήταν ένα πιλοτικό ολοήμερο δηλαδή εκτός από τα μαθήματα που έκαναν όλα τα σχολεία, γινόντουσαν και κάποια άλλα που διαλέγαμε εμείς. και τότε το μάθημα της μουσικής ήταν 2 ώρες στις μεγάλες τάξεις και 1 ώρα στην πρώτη και δευτέρα. (συμπλήρωνα ωράριο μια χαρά) μακάρι τελικά να έμενα εκεί!!! μέσα σε όλα αυτά τα μαθήματα, το καλοκαίρι, στο κλείσημο του σχολείου, ανεβάσαμε δυο θεατρικά και όλοι μας δουλεύαμε τα απογεύματα μαζί με τα παιδιά φτιάχνοντας τα σκινικά και κάνοντας πρόβες!!! ήταν η πρώτη μου χρονιά και έλεγα ότι και την επόμενη στην λαμία θα έβρισκα τα ίδια σχολεία! 

έλα όμως που στη λαμία το μόνο που βρήκα ήταν δασκάλους που τους αρέσαν τα κλαρίνα και το προπό? πέρασα δύο χρόνια στη λαμία και αποφάσισα να πάρω απόσπαση στην κέρκυρα μπας και βρώ ένα σχολείο που να μου αρέσει, και επειδή εκεί πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια. έτσι κι έγινε! βρήκα το τέλειο σχολείο και ο διευθυντής χωρίς να με ξέρει καθόλου, με εμπιστεύτικε και δεν με ρώτησε καν τι θεατρικό είναι αυτό που θες να κάνεις και η δασκάλα της έκτης τάξης με βοήθησε πάρα πολύ και στο τέλος της χρονιάς κάναμε κάτι το μοναδικό! 

δυστυχώς για κάποιους οικογενειακούς λόγους γύρισα πάλι στη λαμία και είμαι εδώ τα τελευταία τρια χρόνια και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα!!! 

κάθε χρόνο σε 4 σχολεία και οι δάσκαλοι είναι στην κοσμάρα τους!
ελπίζω όμως πάντα σε κάτι καλό!!!
ελπίζω φέτος να κάνουμε κάτι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου