Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

και οι μέρες περνούν...

πολύ γρήγορα βρε παιδιά!!!
ευτυχώς που είναι ευχάριστες!!!
μία με το κλαρινέτο(πολύ γουστάρω!!!) μια με την χορωδία!!! μία με τα παιδιά στο σχολείο!!!
σήμερα μοίρασα τους ρόλους!!! δηλαδή τα παιδιά διαλέξανε τι θέλανε να παίξουνε! καλύτερα έτσι γιατί δεν είχαμε γκρίνιες!!!
όμως δεν σας έχω πει την υπόθεση!
είναι κάποιες ιστορίες του Αισώπου μπερδεμένες μεταξύ τους με πρωταγωνιστή τον Τέτιξ το τζιτζίκι. μπλέκεται στην ιστορία του Γρηγόρης του λαγού με τον Σταμάτη την χελώνα, κοροϊδεύει το κοράκι μαζί με την κυρα Μάρω την αλεπού, προσπαθεί να δώσει λύση σε καβγά ερωτικό μεταξύ τις Tέρας και του Tέρι, των δύο περιστεριών (αυτή είναι δικιά μου ιστορία, όχι του Αισώπου!) και φυσικά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί τα μυρμήγκια δουλεύουν όλη μέρα και δεν διασκεδάζουν σαν κι αυτόν. έχει για χορωδία δύο μαργαρίτες και για μπαλέτο δύο πεταλούδες!
επίσης έχει και 16 γνωστά τραγούδια με διασκευασμένους τους στίχους, από την δεκαετία του 60 (Γιοβάνα, Καρέζη), καντάδες, μέχρι σήμερα (σειρήνες στο Αιγαίο, Bohemian Rhapsody!)

σήμερα λοιπόν που μοίρασα τους ρόλους διαβάσαμε τα λόγια πρώτη φορά και διαπίστωσα ότι τα παιδάκια μου δεν ξέρουν να διαβάζουν και πολύ καλά! όμως γι' αυτό είμαι εγώ εδώ για να τα καθοδηγήσω και να βγάλουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα! και χαίρομαι πολύ γιατί όλο αυτό που κάνουμε θα τους βοηθήσει να αγαπήσουν το σχολείο και του χρόνου που θα είναι στο γυμνάσιο να έχουν να θυμούνται κάτι από το δημοτικό!

α! το παιδί που έχει πάρει τον ρόλο της χελώνας έχει πολύ πλάκα!!! είναι πανέξυπνος και όλο σκέφτεται σκηνοθετικές ιδέες και πως μπορούμε να φτιάξουμε σκηνικά αντικείμενα! επίσης του έχει κολλήσει ότι πρέπει να λέει τα λόγια του πολύ αργά μιας και είναι η χελώνα!!!! πολύ γέλιο! και λέει στον λαγό: κάλιο αργά....... (παύση μισού) παρά ποτέ........ (κι άλλη παύση μισού) επιπόλαιε λαγέ...... (παύση τετάρτου!) τόσο γρήγορα που τρέχεις.......... ίσως και να μην προλάβεις.......... την παγίδα του εχθρού σου......... έγκαιρα να καταλάβεις...........
πολύ πλάκα!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Καλλιτέχνης ο μικρός.
    Τι όμορφο αυτό που τους δείνεις. Θα το θυμούνται πάντα. Άσε που μπορεί να προκύψει και καμιά ταλεντάρα όπως η χελώνα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ'αρέσει που ενθουσιάζεσαι με αυτό που κάνεις.Έτσι θα βγει και υπέροχο.Καλή συνέχεια.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή