Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

χελιδόνια παντού...

που αγαπώ τόσο πολύ και θα ήθελα να είμαι κι εγώ ένα...
δεν είναι μόνο στον ουρανό!!!
είναι και μέσα στα σχολεία!
να εξηγηθώ...

παρ' όλο τις χαζομάρες του κάθε μυαλού που συναντώ όλη την βδομάδα, υπάρχουν και μυαλά που πράγματι αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους!
ευτυχώς δηλαδή γιατί θα είχα φρικάρει!!!

να πω πρώτα για το σχολείο που μισώ! οι περισσότερες τρίτες μου είναι οι ίδιες. όμως με κρατάει ζωντανή η δευτέρα τάξη!!! όλα τα παιδάκια εκεί με το που θα με δουν έρχονται και με αγκαλιάζουν σαν να είμαι η μαμά τους!!! έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί! έχουμε τραγουδήσει, έχουμε ζωγραφίσει, έχουμε παίξει με τα κρουστά οργανάκια, έχουμε μάθει ρυθμικές αξίες, έχουμε χορέψει και πάντα τους πάω κάτι καινούριο να δοκιμάσουν!!!!

σήμερα θα πω μόνο τα καλά γιατί αν είσαι αισιόδοξος άνθρωπος θα έρθουν όλα έτσι όπως τα έχεις φανταστεί!!!

τις τετάρτες με κρατάνε ζωντανή όλες οι τάξεις!!! αν ήμουν περισσότερες ώρες εκεί θα είχαμε κάνει πολλά πράγματα με την διευθύντρια και με τους δασκάλους! παρ' όλο που είναι μεγάλοι σε ηλικία όλοι, έχουν όρεξη και είναι δάσκαλοι με δ κεφαλαίο.

τις παρασκευές σηκώνομαι από το κρεβάτι πάρα πολύ δύσκολα γιατί είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδας και γιατί πάω νωρίτερα απ' ότι τις άλλες μέρες στα άλλα σχολεία.
εκεί με κρατάει η πέμπτη τάξη! είναι η μόνη πέμπτη που δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ για τα τραγούδια που μαθαίνουμε!

και πάμε για το καλύτερο σχολείο της χρονιάς, τις δευτέρες και τις πέμπτες. το θεατρικό μου! αυτό που είναι το αισιόδοξο σε όλο αυτό το θέμα που λέγεται θεατρικό είναι ότι ο διευθυντής προσπαθεί πραγματικά να με βοηθήσει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ο άνθρωπος, χωρίς να έχει λεφτά το σχολείο του!!!!
και εδώ θέλω να σας πω κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. μέχρι πέρυσι το κάθε σχολείο έπαιρνε από το κράτος περίπου 8 με 10 ευρώ για κάθε παιδί. δηλαδή αν το σχολείο είχε 100 παιδιά έπαιρνε το τρίμηνο 800 με 1000 ευρώ. οπότε ο διευθυντής έκανε το κουμάντο του και πλήρωνε τα πάντα. από τις καθαρίστριες και πετρέλαιο μέχρι τις κιμωλίες. φέτος το κάθε σχολείο παίρνει ανάλογα το γλύψιμο και τα κονέ που έχει στο δημοτικό συμβούλιο!!! αν δεν έχεις όλα αυτά παίρνεις περίπου 1000 ευρώ το εξάμηνο.

γι' αυτό, ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου που κάνει τα αδύνατα δυνατά να ευχαριστήσει όλους τους δασκάλους και για όλους μας στο μυαλό μας, στην σκέψη μας έχουμε τα παιδιά και κανέναν άλλον.
και σημασία δεν έχουν τα υλικά αλλά η ψυχούλες αυτές που καλούμαστε εμείς όχι μόνο να τους μάθουμε γράμματα αλλά και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της οικογένειάς τους.

έστω και με φτωχά σκηνικά και φτωχά ηχητικά η παράσταση θα γίνει και θα περάσουμε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!!!!!!!!  

2 σχόλια:

 1. και το ΟΣΚΑΡ παει.... Στο σχολείο της Δευτέρας!

  ε, όχι και φτωχικα σκηνικά??? Θα κανουμε το καλύτερο! ε, οχι και φτωχικό ήχο....

  ρε μηπως να κανεις κανέναν έρανο στις μαμάδες???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μα γι' αυτό λέω ότι τελικά, αν σκέφτεσαι θετικά όλα γίνονται!!!! υπερπαραγωγή με τα λιγότερα λεφτά!!!!!
   όσο για τις μαμάδες έχουν κάνει πολλά χωρίς να το ξέρουν!!!!! χαχαχα!!!!

   Διαγραφή