Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

καλή χρονιά...

γιατί ο δάσκαλος μετράει την αρχή της χρονιάς από τον σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία!!! ο ιανουάριος δηλώνει ότι είμαστε στα μέσα της χρονιάς και χρειαζόμαστε τις  διακοπές για να ξεκουραστούν λίγο τα αυτιά μας από τις τσιρίδες των μικρών μας φίλων και για να τις ακούν 14 μέρες οι γονείς τους!!!
άσχετο... το τί γίνεται στα διαλείμματα από τσιρίδες δεν μπορείτε να φανταστείτε!!! ότι χειρότετρο!!!!

λοιπόν φέτος είμαι στα καλύτερα σχολεία!!!! μετά από πολύ καιρό το λέω αυτό!!! 3 σχολεία φέτος αντί για 4 γιατί τα 2 είναι 12/θέσια δηλαδή έχουν 12 τάξεις (2 τμήματα η κάθε τάξη). άρα 8 ώρες σε κάθε σχολείο και 4 στο άλλο, και φυσικά 4 ώρες σε ολοήμερα! (δεν την γλίτωσα και φέτος!!!)

το ένα είναι στην οργανική μου θέση, σε ένα μεγάλο χωριό έξω από την λαμία και το άλλο δίπλα ακριβώς από το σπίτι μου!!!!! όλοι οι δάσκαλοι παλεύουν 10 και 20 χρόνια για να πάνε δίπλα στο σπίτι τους κι εγώ στα 9 χρόνια που δουλεύω το κατάφερα!!!! βέβαια ήταν θέμα τύχης μεγάλης γιατί φέτος η λαμία έχει έλλειψη από μουσικούς γιατί οι δύο λείπουν με άδεια εγκυμοσύνης (καλύπτουν 6 σχολεία) και γι' αυτό είπαν να καλύψουν πρώτα αυτά τα σχολεία και μετά τα χωριά!!!
έτσι βρέθηκα δίπλα στο σπίτι μου και μην το πείτε ούτε στον παπά!!!

έχουν λοιπόν ξεκινήσει τα σχολεία εδώ και 2 εβδομάδες και όλα πάνε καλά! τα παιδιά δεν έχουν ξεθαρρέψει ακόμα, εμένα δεν μου έχουν πάρει τον αέρα ακόμα γιατί το παίζω αυστηρή και οι συνάδελφοι (στο ένα σχολείο) προγραμματίζουν τα μαθήματά τους. για γιορτές και θεατρικά ούτε λόγος γίνετε ούτε διάθεση υπάρχει!!!

ας τα πάρουμε από την αρχή...
στο τέλος της παράστασης που κάναμε πέρσι (το καλοκαίρι δηλαδή!είπαμε αρχή χρονιάς τον σεπτέμβρη και τέλος χρονιάς τον ιούνη!!!!) όλοι ήταν ευχαριστημένοι εκτός από μένα!!!! αντί να κάτσω να το ευχαριστηθώ μου βγήκε μια αηδία και μια στεναχώρια άλλο πράγμα!!! κανένας δεν βοήθησε, κανένας δεν είχε καταλάβει ούτε ρώτησε τι είναι αυτό που ετοιμάζουμε με τα παιδιά της έκτης και όταν το είδαν πάθανε την πλάκα τους τόσο πολύ που δεν είχαν λόγια!!!! οι μόνοι που βοήθησαν ήταν η αδελφή μου και ο βασίλης μου (που καμία σχέση δεν είχαν με το σχολείο) και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά!!!! ούτε οι γονείς μου δεν ήρθαν!!!!

τέλος πάντων πάμε γι' άλλα!!!! αυτά τα άλλα δεν έχουν σχέση με το σχολείο φέτος! κουράστηκα πολύ και θέλω ένα διάλειμμα από όλες αυτές τις ανόητες συμπεριφορές που συνάντησα!
εννοείτε ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στα παιδάκια μου αλλά στους άλλους δεν χρωστάω τίποτα και δεν περιμένω τίποτα! βέβαια όποιος θελήσει την βοήθειά μου θα του την δώσω αλλά εγώ δεν θα οργανώσω τίποτα!

πάμε λοιπόν φέτος να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με την πάρτη μας γιατί δεν θα την παλέψουμε αλλιώς...
φιλιά και τα ξαναλέμε...
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου