Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη, η χειρότερη μέρα.

κάθε Τρίτη πάω στο σχολείο που έχει τα χειρότερα παιδιά! οι δάσκαλοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου γι΄αυτά και ούτε και οι γονείς νοιάζονται για την συμπεριφορά τους! Μα, είναι δυνατόν να έχεις μια πέμπτη με 7 παιδιά και να μην μπορείς να κάνεις μάθημα???? κι όμως είναι! δυστυχώς αυτά τα παιδιά το μόνο που τους αρέσει είναι να σε προσβάλουν και να λένε τα πιο άσχημα λόγια που έχω ακούσει! και φυσικά αυτά τα ακούν από τους γονείς τους! και εγώ το μόνο που θέλω να τους κάνω είναι τραγούδια! σήμερα ήθελα να τους κάνω το "θα 'θελα να 'μουν κηπουρός" του Γερμανού. τίποτα! το τι φωνή τους έκανα δεν περιγράφεται! με άκουσε όλη η γειτονιά! και διευθυντής εκεί δεν υπάρχει! και οι δάσκαλοι τις τελευταίες ώρες που πάω εγώ  έχουν εξαφανιστεί!
αυτό το σχολείο είναι χωρισμένο σε 2 χωριά! 3 τάξεις στο ένα (καλές τάξεις, εκεί είναι και ο διευθυντής) και 3 τάξεις στο άλλο! (τις χειρότερες στα 6 χρόνια που διδάσκω!!!).  τι να πω ρε παιδί μου!
κάθε Τρίτη ξυπνάω σε μαύρο χάλι. σε λίγο δεν θα μπορώ να κοιμηθώ αν συνεχίσω έτσι! το μεσημέρι που γύρισα στο σπίτι με πονούσε το κεφάλι μου και έπεσα να κοιμηθώ! είδα ένα όνειρο παράξενο αλλά κατάλαβα ότι φταίει η όλη στάση μου και η κακή ενέργεια που έχω κάθε Τρίτη. και τώρα που είναι βράδυ αποφάσισα να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος! Κάθε τρίτη θα ξυπνάω χαρούμενη και αποφασισμένη ότι δεν πρόκειται να μου χαλάσει την διάθεση κανένα βλαμμένο (sorry κι όλας αλλά έτσι είναι).  Γιατί δεν μου φταίνε και οι άλλες τάξεις! για 7 παιδιά θα κάνω έτσι???
γι' αυτό μην κατηγορείται μόνο τους δασκάλους που δεν κάνουν δουλειά στο σχολείο. Σκεφτείτε ότι το πρόβλημα δεν ξεκινά από κει. σκεφτείτε πόσες προσπάθειες έκανε αυτός ο δάσκαλος μέχρι να πει ότι δεν πάει άλλο. σκεφτείτε ότι και αυτός είναι άνθρωπος και όταν δεν βρίσκει ανταπόκριση τα παρατάει.
ελπίζω όταν θα κάνω παιδί να μπορέσω να το μεγαλώσω σωστά και να μην με πάρουν μπάλα τα προβλήματα και το παρατήσω χωρίς αρχές και αξίες και σεβασμό προς τους άλλους και τον εαυτό του.

1 σχόλιο:

  1. Βάσω, μην ανυσηχείς και κανείς δεν σε κατηγορεί αν τα βρίζεις πότε πότε. Υπομονή! Σίγουρα υπάρχουν και πολύ καλά παιδιά που σε αποζημιώνουν για τις Τρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή