Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

έτοιμοι;

Μικρόφωνα έτοιμα, χορωδία έτοιμη, παιδιά έτοιμα; δάσκαλοι στη θέση τους;
Όλα έτοιμα για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου!
Και αν ρωτήσεις τα παιδιά το λόγο που κάνουμε γιορτή θα σε κοιτάνε σαν να τους ρώτησες το πιο δύσκολο πράγμα!!!
Και υποτίθεται ότι τα παιδιά της τετάρτης τάξης, που κάνουν την γιορτή, μαθαίνουν παράλληλα στην γλώσσα και την ιστορία για τον πόλεμο του 1940!
Και το ξέρω ότι θα έρθουν οι γονείς να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και μέσα στην αίθουσα θα έχει τόση φασαρία που δεν θα ακούγονται καθόλου τα ποιήματα κι ας έχουμε μικροφωνική! Άσε που τα παιδιά το μαθαίνουν παπαγαλία το ποίημα και το λένε τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Και ούτε ο γονιός του μαθαίνει πως να το πει αλλά ούτε και ο δάσκαλος νοιάζεται!
Και μετά σου λέει: Πάλι καλά που έχουμε και την μουσικό και ακούμε κανά τραγουδάκι. Τα χιλιοειπωμένα τραγούδια " βάζει ο Ντούτσε την στολή του" και κορόιδο Μουσολίνι".
Και τελικά τι νόημα έχουν οι γιορτές;;; Κανένα νόημα. Απλά για να χάσουμε μάθημα καμιά βδομάδα με τόσες πολλές πρόβες και να ξελαρυγγιαστούμε όλοι μας μέχρι τα παιδιά να μάθουν και να κάνουν το σωστό.

1 σχόλιο:

  1. Α, ρε Βάσω! You're simply the best! Σ' αγαπω πολύ, είναι καλύτερο και από το να μιλάμε στο τηλέφωνο! Γελάω πάντα με τις αναρτήσεις σου, αν και δεν είναι καθόλου για γέλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή