Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

saved by the bell...

όταν ήμουν στο δημοτικό έβλεπα αυτό το αμερικάνικο σήριαλ και σκεφτόμουν γιατί να μην έχω κι εγώ τέτοιους δασκάλους και τέτοιους συμμαθητές! 
τώρα που είμαι μεγάλη (και δασκάλα) εξακολουθώ να βλέπω τέτοιες αμερικανιές και όλα τα μιούζικαλ που έχει βγάλει η disney και πάντα παραπονιέμαι γιατί να μην έχουμε κι εμείς τέτοια σχολεία!!!! 
γιατί η αννούλα μας δεν θέλει τέτοια σχολεία??? την απάντηση την ξέρετε όλοι! δεν χρειάζεται να την πω εγώ!
καλή χρονιά να έχουμε και πάντα τέτοιον καιρό που όλοι προσπαθούμε να ξαναμπούμε στον χειμωνιάτικο ρυθμό (και ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου!) αναλογίζομαι τι έκανα την προηγούμενη χρονιά και σκέφτομαι τί παραπάνω θέλω να κάνω αυτή την χρονιά!
το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουμε τα αμερικάνικα σχολεία! το θέμα είναι τί μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτά τα σχολεία που έχουμε! και είμαι αισιόδοξη και λέω ότι έχουμε καλούς δασκάλους και καλούς διευθυντές (μιας και πολλοί από τους κακούς πήραν σύνταξη) και πολύ αγάπη και υπομονή (μέχρι τα χριστούγεννα υπολογίζω...) και όρεξη. 
ελπίζω όλα να πάνε καλά, να είμαστε όλοι καλά, να κάνουμε υπομονή (και περισσότερo τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την φοιτητική τους ζωή) και όλα θα φτιάξουν σε κανά δυό χρονάκια!!!!
ΦΈΤΟΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΆ....

5 σχόλια:

  1. Συγγνώμη, εσύ στο δημοτικό το έβλεπες αυτο; Χριστέ μου! Νιώθω λίγο γριά.
    Και μενα μου άρεσε πολύ. Αλλά μου φαινόντουσαν οι μαθητές λίγο ξέκωλα ρε γαμώτο...
    Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που το θυμήθηκες τώρα αυτό...
    Καλή χρονια γλυκιά μου, με ιστορίες από τα σχολεία σου και τα παιδάκια σου και τους δασκάλους και ότι ξέρεις εσύ να κάνεις καλύτερα! Όντως ο καιρός είναι ακόμα πολύ καλοκαιρινός για να σκεφτόμαστε το χειμώνα...
    Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατερίνα δεν θυμάμαι πότε το έβλεπα, νομίζω ότι ήταν στο δημοτικό!!! όντως ήταν λίγο "προχωρημένα" τα παιδιά!!!
    ελίνα, θα τα πούμε από κοντά!!! μέχρι να έρθεις θα ξέρω σε ποια σχολεία θα είμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ το έβλεπα! χααχχα
    Πάντως δε νομίζω οτι έχουμε τόσο καλούς δασκάλους ακόμα. Μην κοιτάς τον εαυτό σου, δες στο σύνολο τι εντύπωση δίνει στα παιδιά το σχολείο. Εμπιστοσύνη καμία, παπαγαλία και πάλι παπαγαλία και κανένα κίνητρο... Η Παιδεία πρέπει να αλλάξει και από το κράτος αλλά και από μέσα.
    Αλλά αυτοί οι κακοί δάσκαλοι έχουν βγάλει κακούς πολιτικούς και κακούς πολίτες επομένως η αλλαγή θα πρέπει να γίνει απ'τους γενναίους και τους ιδεολόγους όλων των πόστων ταυτόχρονα. Και μόνο σε βάθος χρόνου σιγά-σιγά μέσα από επίμονους ανδρείους θα αλλάξει η κατάσταση.
    Καλημέρα!
    AnD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχεις δίκιο AnD! συμφωνώ μαζί σου! άλλωστε εσύ λες πάντα ότι όλα είναι θέμα παιδείας! νομίζω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα πιο γρήγορα απ' ότι υπολογίζαμε!!! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή